Kósa Szilárd
hobbi futó

Kósa Szilárd - Irodai dolgozó és hobbi futó.

Egy erdélyi kisvárosban Csíkszeredában élek, a sport és a sportolás mindig is közel állt a szívemhez. Kisgyerekként jégkorongoztam kapus pozíciót töltöttem be a csapatban, de felnőttként fontosabbnak tartottam a tanulást, mert nem tudtam, hogy a sportpályafutásom után mihez kezdek majd.

Az egész gyermekkoromat végig kísérte a sport, de főleg a jéghoki, a futás csak később véletlenül csöppent bele az életembe, így jutottam el az egyetlenegy körtől az atlétikai pályán, a kocogástól egészen a félmaratonig, később pedig a maratonira való felkészülésig. A futás már szenvedély.

2015 novemberétől vagyok a BSI futónagykövete, célom, hogy a közös futások alkalmával másokkal is megszerettetni ezt a mozgásformát legyen akár kezdő, akár gyakorlott futó.

2016 júliusában találkoztam először a szív apró bajnokai különleges csoporttal - első határon túli magyarként - meghívtak engem is a margitszigeti, rangos sporteseményre.

A nagyvilágban sokat "utazó futónagykövetként" ez egy megtisztelő küldetés számomra, hogy a mozgás örömét átadjuk a kis szívbeteg gyerekeknek, mert úgy gondolom a sport mindenkié. J

2016 december elején jó volt újra látni, találkozni a kis bajnokokkal és vezetőjükkel Beck Monikával a Mikulásváró ünnepségen. Most hétvégén ismét együtt mozgunk, a Fuss szívvel vagy Sétálj szívvel rendezvényen a többi sportemberrel és hírességgel együtt közösen sétálunk kéz a kézben a mosolygó, csillogó szemű gyerekekkel. Ami számomra a hosszútávfutást örömét jelenti, az a kis bajnokoknak a sétát, az első lépéseket jelenti a gyógyulás felé vezető úton.

Én is ott leszek a Millenáris parkban, már nagyon várom a hétvégét, készülök a szív apró bajnokainak szánt kis "figyelmességgel". Remélem, hogy a Szívünk Napján ismét sokan leszünk és arra biztatok mindenkit, hogy csatlakozzatok hozzánk minél többen a vasárnapi sportos programokon. Gyertek!

Mottóm: "A futás boldogság". J